Sıkça Sorulan Sorular

Geçmiş yıllardan beri sağlıkçılar tarafından kullanılan boneler farklı birçok çeşit ile karşımıza çıkıyor. Önceleri kullan at olanları çok tercih edilirken, artık günümüzde renk renk model model seçenekler ve alternatifler kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Özellikle sağlık sektöründe çalışanlar tarafından tercih edilen bone çeşitleri, tamamı ile ortamdaki hijyeni oluşturmak amacı ile kafaya takılır. Cerrahi ya da müdahale operasyonları esnasında saçtan herhangi bir şekilde kıl ya da toz gibi dış etken maddelerin hasta ile temas etmesini engeller.


Doktorluk yapanlar, hemşireler, veterinerlikte çalışanlar, anestezi uzmanları sağlıklı olması açısından ve kullanımı rahat olması açısından medikal bone kullanımını sıklıkla tercih ederler. Her branşa göre desenli bone çeşitleri de bulunur. Cerrahi olanlar daha çok yeşil renktedir. Ama son zamanlarda özellikle özel hastane ve işletmelerde rengarenk bone çeşitlerini de görmemiz mümkün oluyor.

Çoğu insanların aklına bone denildiği zaman, havuzda takılan boneler gelir. Su geçirmez özelliği olan bu ürünlerin dışında sağlık ve medikal sektörü en çok kullanıldığı alandır. Hastanelerde doktorlar, yardımcı hemşireler, ameliyat cerrahları, bebek ebeleri operasyonlar esnasında ya da hasta müdahalesi esnasında kafalarına bone takarlar. Ayrıca bu durum Sağlık Bakanlığı tarafından da koşulu şart görülmüş bir durumdur. Diş hekimleri, veteriner hekimler, sağlık ve medikal ile ilgili çalışma içerisinde olan herkes, iş üniformaları arasında mutlaka bu ürünlere de yer verirler. Anestezi teknisyenleri de boneleri çok kullanır.

Medikal ve sağlık çalışanlarının kullanımına sunulan boneler için farklı seçenek ve alternatifler mevcuttur. Kullan at boneler, kumaş boneler, lastikli bone, cerrahi bone, tesettür bone, eşarp bone, fileli bone gibi değişik versiyonları vardır. Her birinin kendi içerisinde kullanım alanı ve özelliği bulunur. Boneler tek renk olabileceği gibi üzerlerinde farklı desenleri de barındırır. Kadın ve erkek olarak kalıplarında değişkenlik gösterir. Ayrıca modelleri ve kumaş şekilleri de cinsiyete göre farklıdır. Boneler genellikle formalar ile takım olarak üretilir. Ama farklı kombinasyonlar ile de tek başına kullanılabilir.


Kullan At Boneler: Adı üzerinde tek kullanımlık bonelerdir. Daha çok fabrika ve gıda işletmelerinde kullanılır. Poliklinik muayenelerinde de doktorlar ve hemşireler tarafından kullanılabilir. Sektör olarak kullanım alanı çok fazladır.


Kumaş Boneler: Farklı kumaşlardan yapılır. Kişinin zevk ve tercihine göre istenilen kumaş deseninde yapılır. Düz renk ya da kalp atışı, hayvan, bebek desenli çeşitleri vardır. Genelde arkadan bağlamalı olarak üretilir. Uzun saçlı ve kısa saçlı bayanlara yönelik arka kısmında farklılıklar uygulanabilir.


Lastikli Bone: Kumaş seçeneği olarak çok fazla tercih edilmese de ihtiyaç halinde komple lastikli olarak bone üretimi yapılır.


Cerrahi Bone: Ameliyatlara girerken kullanılan hijyen sağlaması açısından en önemli ekipmanlardan biridir. Formalar ile takım olarak üretilebileceği gibi renk ve desenler içerisinden istenilen çeşitler adet bazında da alınabilir.


Tesettür Bone: Kapalı hemşire ve doktorlar için özel olarak üretilen saçın tamamını toplayan ve tesettür giyinenler için tasarlanan bir bone çeşididir. İstenilen renk ve desende imal edilir.


Eşarp Bone: Tesettür bonelere benzer şekilde, ancak normal eşarp tarzı sevenler için üretilen uzun saçları olanlar için çok kullanışlı olan bir bonedir.


Fileli Bone: Daha çok kıl ve tüy sorunu olmayan kişiler tarafından tercih edilir. Kafanın üst kısmı fileli kumaştan yanları normal kumaştan yapılmıştır. İtalyan tarzı denilen arkadan başlamalıdır.

Mevsimsel özellikler fark etmeksizin boneler, insan vücudunun hissedeceği sıcaklık sonrasında oluşabilecek olan terlemeyi önleyici bir kumaştan yapılmalıdır. İnsanın kafası özelliklede saçlı bölge en çok terleyen alanlar içindedir. Bu yüzden de bone kullanılırken pamuklu ve teri çeken kumaşlardan üretilmiş olanların tercih edilmesi önemlidir. Farklı renkleri ve desenleri bulunur. Bunlarda kullanılan desenlerin, kumaşın kendi içerisinde örülmüş şekilde olması gerekir. Sağlık ve hijyen açısından kullanan kişiye fayda sağlamalıdır. Bonelerin özelliklerini sıralayacak olursak;




    • Hijyenik kumaştan üretilmeli,





    • Teri çekmeli,





    • Kafada kuruluk hissi yaratmalı,





    • Sağlam ve kaliteli olmalı,





    • Yıkamaya dayanıklı olmalı,





    • Nem yapmamalı,


  •  

    • İnsan vücuduna teması halinde yapışkan bir his oluşumunu engellemeli



Boneler üretilirken kullanılan kumaşların hem hijyenik olması lazım hem de sağlıklı olması lazım. Genelde pamuklu ve likralı kumaşlardan imal edilir. Terikoton kumaş kullanımı da çok fazladır. Standart ölçülerde üretilebildiği gibi bazı modellerde farklı kalıp seçenekleri de olabilir. Düz olarak siyah, beyaz, yeşil, bordo, lacivert gibi renkler sıklıkla kullanılır. Bunun dışında meslek gruplarının icra ettikleri konumlara göre de farklı desenler mevcuttur.


Bebek hemşireleri ve ebeler genelde çocukların ilgisini çekecek modelleri kullanmayı tercih ederler. Hem daha sevimli olması hem de çocuklara karşı sevecen olması açısından minni mouseli, winnie the poohlu, bebekli, gökyüzü desenli gibi değişik kumaş seçenekleri bulunur. Doktorlar için ekipman desenli modellerde vardır. Veteriner hekimler için ise hayvan figürlü boneler oldukça uygundur.

Bone alırken kumaşının esnekliğine ve kalitesine dikkat edilmelidir. Kafayı terletmeyen ve nefes alabilen kumaşlardan yapılması önemlidir. Kendinden desenli olmayan kumaşlarda digital olarak sağlıklı baskılar kullanıldığından emin olunmalıdır. Kumaş ve baskı renklerinde solma ya bozulma olmayacağına dair garanti almalısınız. Bonelerde arka kısımda lastik ve bağcık olur. Bunların dayanıklılık ve kalınlıklarına dikkat etmelisiniz.


Yıkama esnasında çok kırışmayan ve ütü istemeyen pamuklu kumaşlar tercih edebilirsiniz. Saçlarınız uzun ise ona göre kumaş esnekliğinin olup olmadığına da bakabilirsiniz. Bonelerin hava alan kumaşlardan yapılmış olması özellikle saçlı olan kadın ve erkekler için çok önemlidir.

Her üründe olduğu gibi boneler de kişiye özel olarak imal edilebilir. Talebiniz doğrultusunda kuruluş logonuz ya da kullanacak olan kişinin ismi, nakış işleme ya da baskı şeklinde yapılabilir. Böylelikle daha kurumsal bir hale getirilebilir. Bonelere isin yazılması sayesinde işletmelerde karışıklık da engellenmiş olur. Logolu olması da kurumun markasının ön planda olmasını sağlar.

Yıkanabilir kumaşlardan yapılan boneler farklı renk ve desenlerde üretilirler. Üretilen bu boneler için fiyatlar belirlenirken kullanılan kumaş ve üzerinde yapılacak olan işlemler etkendir. Üzerine nakış işleme ya da baskı yapılacak ise bunlarda maliyet üzerine eklenir. Ortalama olarak fiyatlar bütçeyi sarsmayacak şekildedir. Son zamanlarda bonelerde farklı kampanyalar da yapılıyor. Toplu alımlarda özel indirimler uygulanıyor. Forma ile takım halinde de satın alabilirsiniz. Güvenli ödeme sistemleri ile web sitesi üzerinden siparişinizi verebilir ve kapınıza kadar teslimatını sağlayabilirsiniz.

Bone kullananlar için, adet yüksek olduğu takdirde özel tasarımlar yapılabilir. Bone kenarlarında biyeler, çift renk kumaştan boneler, tuttuğunuz takımınızın baskıları, istediğiniz özel bir karakter baskısı, isminizin nakış işlemesi gibi değişik tasarımlar yapılabilir. Boneler özellikle sağlıkçılar tarafından kullanılması zorunlu olan ekipmanların başında gelir. Tesettürlü olan bayanlar için normal boyutlardan daha farklı ve büyük olarak boyunlarını örtecek şekilde geniş ebatlı tasarımlarda kişiye özel olarak uygulanır.

Filtre Seçenekleri

BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ?

BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ?

  • Teknik servis hizmeti sunuyoruz.
  • İlgili ve kalabalık satış ekibimiz var.
  • Her ürünü değil sadece seçilmişleri satıyoruz.
  • 1967'de kurulmuş bir firmayız.
  • Sizi çok önemsiyoruz.
  • Samimiyetle çok çalışıyoruz.
  • İstediğiniz gibi çok hızlıyız.
  • Telefon desteği sunuyoruz.
  • %100 müşteri memnuniyeti uyguluyoruz.
  • Memnun olmadıklarınızı hemen satıştan kaldırıyoruz.